הסכם ממון לבני זוג
הסכם ממון בין בני זוג הוא אופציה שהופכת לפופולרית יותר ויותר משנה לשנה, וזאת לנוכח ההבנה שנטרול אינטרסים כלכליים לא פוגע ברומנטיקה אלא להפך, מחזק אותה. כשמגבשים הסכם ממון על סמך הערכים הנכונים, מתקבל בסיס איתן לזוגיות טובה ומיטיבה, וזוהי גם המומחיות של אנשי תוכנית לחיים – להתאים את הסכם הממון לתפישת העולם של כל אדם שפונה לעזרה.
הערכים שעליהם מבוסס הסכם ממון בין בני זוג
* מחויבות הדדית – הבסיס ההכרחי לכל מערכת יחסים זוגית הוא מחויבות הדדית. ללא מחויבות שכזו, אין באמת ערך לחיים המשותפים ושני בני הזוג לא יכולים לסמוך אלה על אלה. גם כשחותמים על הסכם ממון, כולל כזה שמטרתו הפרדת רכוש והגדרת נכסים מסוימים כשייכים רק לצד אחד, חשוב לזכור את עיקרון המחויבות ההדדית.
* הגינות – ערך מרכזי נוסף הוא הגינות, כמובן משני הצדדים – גם זה שמגיע למערכת היחסים עם נכסים רבים יותר ורוצה לשמור עליהם גם במקרה של פרידה, וגם מהצד השני שנדרש להבין שבמקרה של פרידה אין סיבה אמיתית להעניק לו מחצית מהכנסים של בן/בת הזוג.
* גמישות – ניתן לערוך גם הסכם ממון גמיש, כלומר כזה שמשתנה עם השנים או כשמתרחשים אירועים משמעותיים כמו הולדת ילד. למשל, לקבוע שאם תתרחש פרידה אחרי זוגיות של 10 שנים, נכס מסוים ייחשב כשייך לשני בני הזוג למרות שבמקור הוא שייך רק לצד אחד.
* שקיפות – זוהי למעשה המהות האמיתית של הסכמי ממון בין בני זוג: לנסח באופן ברור ומדויק את מאפייני ההתנהלות הכלכלית במהלך החיים המשותפים, כמו גם כללים לגבי חלוקת הנכסים במקרה של פרידה. כשהכל ברור מראש ואין מקום לאי הבנות וספקות, כלומר מושגת שקיפות מוחלטת, ניתן לבנות זוגיות אמיתית.
דיוק מרבי ומבט צופה פני עתיד
איכויות נוספות שנדרשות לצורך ניסוח הסכם ממון בין בני זוג הן דיוק מרבי, כך שלא ניתן יהיה לפרש אף סעיף באופן שאינו הפרשנות הנכונה אליה אתם מתכוונים; ומבט צופה פני עתיד – כדי לכסות בהסכם כל תרחיש אפשרי. שתי איכויות אלה מאפיינות את הייעוץ והסיוע של תוכנית לחיים, כך שמובטח לכם הסכם ממון אופטימלי.