fbpx

עריכת הסכמי ממון

בעבר, הסכמי ממון נתפשו כבעייתיים וכאיום על הרומנטיקה. עם השנים למדנו כולנו שבמציאות ההפך הוא הנכון: דווקא כשישנו הסכם ממון, והכל ברור ומונח על השולחן, בשקיפות מוחלטת, השיקולים לגבי הזוגיות נובעים אך ורק מרגשות, אמון, מחויבות ורצון אמיתי לחיות יחד. עריכת הסכמי ממון דורשת בקיאות וגם רגישות – שתי איכויות שמאפיינות את השירות של תוכנית לחיים בתחום זה.

עריכת הסכמי ממון – האפשרויות השונות

  • הפיכת הרכוש למשותף – הסכם ממון שקובע כי כל הנכסים שהיו שייכים לבני הזוג לפני החיבור ביניהם הופכים למשותפים, כלומר שייכים לשניהם, וכך גם נכסים עתידיים שיצברו על-ידי כל אחד מהם בעתיד.
  • הפרדה מלאה – הסכם ממון שמגדיר כי הנכסים של כל אחד מהצדדים להסכם שייכים לו ורק לו. המטרה היא למנוע השפעות אפשריות של שיקולים כלכליים על החלטות שונות במהלך החיים המשותפים. חשוב לכלול בהסכמי ממון שמובילים להפרדה מלאה התייחסות גם להוצאות הבית המשותף, שלרוב יתחלקו באופן שוויוני בין בני הזוג.
  • מודל משולב – הסכם ממון נפוץ שבו חלק מהרכוש הינו משותף וחלק שייך רק לאחד מבני הזוג. במצב כזה, חשוב להגדיר במדויק איזה נכסים הופכים למשותפים ואיזה לא, כולל נכסים עתידיים שכל אחד מבני הזוג יצבור לאחר חתימת ההסכם.
  • הסכם ממון הדרגתי – הסכם שבו אופן חלוקת הנכסים משתנה לאורך ציר הזמן, או על בסיס שינויים משמעותיים במערכת היחסים. למשל, לקבוע כי כל הרכוש נפרד, אבל אחרי 10 שנים, או לחילופין כשייוולד ילד, הדירה תהפוך למשותפת. ההיגיון הוא שככל שהאמון מעמיק, כך חלוקת הנכסים היא פחות מסוכנת עבור הצד שהם שייכים לו בנקודת הזמן הנוכחית.

ניסוחים ברורים וחדים

עריכת הסכמי ממון נשענת על קשב רגיש לשני בני הזוג, על ניסיון רחב היקף שמבטיח התייחסות גם לסוגיות שבני הזוג לא מודעים לחשיבותן (מאחר שהם לא מומחים בתחום), ועל יכולת לעגן כל אינטרס בסעיף שמנוסח באופן ברור וחד – כזה שלא משאיר פתח לפרשנויות. בזכות השירות של תוכנית לחיים מובטח לכם שקט נפשי אמיתי, ויכולת לבנות חיים משותפים אידיאליים.

עריכת הסכמי ממון

עריכת הסכם ממון

כניסה למערכת יחסים, ובאופן טבעי גם שמירה על מערכת יחסים קיימת, מעלה שאלות רבות. נרצה או לא נרצה, כסף הוא חלק בלתי נפרד מזוגיות ובוודאי מחיים משותפים תחת קורת גג אחת. על-מנת שהכסף לא יהווה שיקול בהחלטות השונות המתקבלות במסגרת מערכת היחסים, ובכדי לאפשר להיבט הרומנטי להיות הדומיננטי, מומלץ לערוך הסכם ממון. המלצה נוספת היא להיעזר לצורך עריכת הסכם ממון באנשי מקצוע מנוסים. בתוכנית לחיים הצטבר ניסיון רב בהושטת עזרה עבור עריכת הסכמים אלה.

דגשים חשובים לגבי עריכת הסכם ממון

  • תזמון – מומלץ לערוך הסכם ממון עוד לפני החתונה. גם בני זוג נשואים יכולים לחתום על הסכם כזה, אבל אם אין שיתוף פעולה מצד בן/בת, חלוקת הרכוש במקרה של פרידה תתבצע בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג שמחייב איזון משאבים, כלומר חלוקה שוויונית של מרבית הנכסים.
  • ידועים בציבור – גם כשאין כוונה להינשא אלא "רק" לחיות ביחד, מומלץ לערוך הסכם ממון, או ליתר דיוק הסכם חיים משותפים (שהמהות שלו דומה להסכם ממון).
  • אישור – הסכמי ממון שנחתמים אחרי החתונה חייבים לקבל אישור מטעם בית משפט לענייני משפחה או בית דין דתי (רבני / שרעי / דרוזי וכו'). הסכמי ממון שנחתמים לפני החתונה לא חייבים בכך, אבל אישור – של נוטריון, רשם נישואין או ערכאה שיפוטית – הוא עוד שכבת הגנה שמבטיחה את מימושו במידת הצורך.
  • תקפות אחרי מוות – חשוב לקחת בחשבון שעל-פי חוק, צוואה גוברת על הסכם ממון. בהתאם אדם שירצה להבטיח כי הרכוש שלו ישמש אך ורק למטרות הנכונות מבחינתו גם לאחר שיסתיימו חייו, חייב לערוך גם צוואה.
שקט נפשי אמיתי בזכות ייעוץ מקצועי

עריכת הסכם ממון בעזרת תוכנית לחיים מבטיחה לכם שקט נפשי אמיתי. כשהמתח סביב הרכוש והנכסים שכל צד מביא איתו למערכת היחסים, או עתיד לקבל בהמשך הדרך, מנוטרל, ומובטחת שקיפות אמיתית בזכות הסכם ברור ומנוסח היטב, אפשר להתמסר לאהבה עצמה וליהנות מכל היתרונות של מערכת יחסים מיטיבה ויציבה.

עריכת הסכם ממון

יש שאלות? בואו לפגישת ייעוץ!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם.
הצוות שלנו ישמח לענות לשאלות שלכם ולהכווין אתכם
בתהליך, אנו זמינים במייל ובטלפון: